• Βρείτε μας στο

Διευκρινήσεις για τα κριτήρια επιλογής των διαμεσολαβητών για τα παραρτήματα Ρομά των Κέντρων Κοινότητας

Διευκρινήσεις για τα κριτήρια επιλογής των διαμεσολαβητών για τα παραρτήματα Ρομά των Κέντρων Κοινότητας

Σε συνέχεια ερωτημάτων, αλλά και καταγγελιών, που έχουν τεθεί από ενδιαφερόμενους συλλόγους και φορείς των Ρομά σχετικά με τις διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής των διαμεσολαβητών που θα στελεχώσουν τα παραρτήματα Ρομά των Κέντρων Κοινότητας, ΕΥΣΕΚΤ σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνική Ένταξη Ρομά και το ΑΣΕΠ, δίνουν τις ακόλουθες κατευθύνσεις, προκειμένου να εφαρμοστούν από τους δικαιούχους.

Λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις της ΚΥΑ Δ23/οικ.14435-1135/29.03.2016 «Καθορισμός ελάχιστον προδιαγραφών λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας», καθώς και τον «Οδηγό Εφαρμογής & Λειτουργίας Κέντρων Κοινότητας» (ΕΥΣΕΚΤ 2016), αποσαφηνίζουμε τα εξής:

  • Ο διαμεσολαβητής για Ρομά και ευπαθείς ομάδες πρέπει να είναι ΥΕ (εκτός αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι με το τυπικό αυτό προσόν). Παρόλα αυτά ο δικαιούχος της πράξης έχει το δικαίωμα να ορίσει και ανώτερο επίπεδο εκπαίδευσης.
  • Η γνώσι της διαλέκτου (ρομανί) διασφαλίζεται, κατά την διαδικασία των προσλήψεων, με την υπογραφή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης του Ν.1599/86 από τον/την υποψήφιο. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η δήλωση είναι ψευδής, μετά την οριστική έκδοση των αποτελεσμάτων και την πρόσληψη, καταγγέλλεται η σύμβαση και στη θέση προσλαμβάνεται ο/η πρώτος/η αναπληρωματικός/ή.

 

Ο υπεύθυνος της ΕΥΣΕΚΤ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΟΥΛΑΚΗΣ

 

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon eysekt20170406_0221.pdf1.26 MB