• Βρείτε μας στο
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ | Πελοπίδου και Αγγελίδη, Θήβα, 32200
Γεωργία Κόλλια, ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ/Κοινωνική Λειτουργός
2262028613, 2262350603 (fax) 2262027628
08:00 - 16:00
Καθόλου ψήφοι ακόμη

Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών : Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων

Στοιχεία δομής

Περιγραφή: 

Ο Δήμος Θηβαίων λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την πρωτοφανή οικονομική κρίση και την αύξηση των κοινωνικών προβλημάτων, σχεδίασε και ίδρυσε το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, ως ενεργή δράση άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής για την καταπολέμηση της φτώχειας και από το 2012 λειτουργεί Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο παρέχει: 
-Τρόφιμα και είδη παντοπωλείου συσκευασμένα, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα 
-Είδη ένδυσης και υπόδησης(καινούργια ή δεύτερο χέρι), είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια, σχολικά είδη, βιβλία, cd - dvd
  Το Κοινωνικό Παντοπωλείο μέχρι σήμερα έχει εξυπηρετήσει 300 ωφελούμενα νοικοκυριά δηλαδή 722 άτομα, το 65% των οποίων έχουν ως μέλη τους παιδιά ηλικίας από 0-17 ετών, από προσφορές επιχειρήσεων της περιοχής και πολιτών. Για το σκοπό αυτό έχουν τοποθετηθεί στα Σούπερ Μάρκετ του Δήμου καλάθια με την ένδειξη «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων», όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη.
Εξασφαλίζεται η πρόσβαση ΑμΕΑ μέσω ράμπας που οδηγεί από το πεζοδρόμιο εντός του ισογείου, καθώς η υψομετρική διαφορά είναι μικρή. Εκτός της κυρίας εισόδου υπάρχουν δύο έξοδοι κινδύνου. Μία στο υπερυψωμένο τμήμα του ισογείου και μία στον ακάλυπτο, ο οποίος επικοινωνεί απευθείας με δημοτική οδό.
Οι εργασίες που απαιτούνται να υλοποιηθούν για την ολοκλήρωση της κτιριακής υποδομής, οι οποίες οικονομικά θα βαρύνουν το Δήμο Θηβαίων και θα πραγματοποιηθούν μετά την ένταξη της υποβαλλόμενης πρότασης, αφορούν σε:
•              Επεμβάσεις στο μεγάλο WC, προκειμένου να τροποποιηθεί σε WC ΑΜΕΑ κατά τις προδιαγραφές που προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία (θύρα προδιαγραφών ΑΜΕΑ με μεταλλική μπάρα πανικού, είδη υγιεινής ΑΜΕΑ, επαρκής χώρος περιστροφής).
•              Ανακαίνιση του μικρού WC μικτής χρήσης (ανδρών – γυναικών).
•              Κατασκευή δύο ραμπών στον ακάλυπτο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα στο WC ΑΜΕΑ.

Στατιστικά: 

Περίοδος λειτουργίας: 17/07/2017 - 16/07/2020
Συνολικός αριθμός εξυπηρετήσεων της Δομής: 15560
Συνολικός αριθμός εξυπηρετήσεων τις τελευταίες 30 ημέρες: 126
Μέσος όρος εξυπηρετήσεων ανά ημέρα: 9
Δημοφιλέστερες υπηρεσίες: Διανομή Τροφίμων

Κοινοποίηση: 

Επικοινωνία

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε ένα μήνυμα στον υπεύθυνο επικοινωνίας της Δομής.
CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση χρησιμεύει στην αποτροπή αυτόματων εγγραφών από μηχανές (spam).
z
1
6
5
X
M